קולינריה ומסעדות
הקולינריה בצפון קפריסין מגוונת מאוד ומשלבת בין מאכלים יווניים, תורכיים ומזרח תיכוניים, עם נגיעות מקומיות לצד הטברנות האותנטיות – במטבח הקפריסאי כל אחד ימצא מה לאכול. המחירים לא גבוהים ואפילו די דומים ברוב המסעדות, פרט לכמה מסעדות יוקרה שבהן תשלמו גם על מיקום מיוחד ועל שירות יוצא דופן באיכותו.
המטבח הקפריסאי מבוסס במידה רבה על בשר, אך גם הצמחונים והטבעוניים לא יישארו רעבים, שכן אפשר למצוא במסעדות מגוון גדול של סלטים, פירות ומנות פתיחה שאינן בשריות.
גם בצפון קפריסין מקובל לפתוח את הארוחה עם מזטים – צלוחיות קטנות גדושות במנות פתיחה דוגמת גבינת חלומי מטוגנת, טלטורי (סלט יוגורט עם מלפפונים ושום), קופפיה (עלי גפן ממולאים), זיתים ירוקים ושחורים ועוד. במסעדות רבות ניתן להזמין ארוחה שלמה שכולה מורכבת ממזטים ולאחר מכן יוגשו גם מנות של בשר בתנור או על האש או דגים. לסיום הארוחה לוגמים קפה קפריסאי-טורקי, המוגש בספלון קטן ולצדו בקלווה, רחת לוקום, או גליקה (פירות ואגוזים מסוכרים), תוכלו גם להנות משלל פירות העונה הגדלים באי כמו; אבטיחים, מלונים, תאנים, אפרסקים ודובדבנים. תיירים שירצו שינוי מהמטבח הטורקי והים תיכוני, יוכלו למצוא בצפון קפריסין שפע של מסעדות איטלקיות, סיניות, הודיות ואפילו מסעדות שמגישות ארוחות בוקר אנגליות.
הכירו את העולם הקולינרי המשובח של צפון קפריסין והעירו את בלוטות הטעם שלכם עם מאכלים מסורתיים שכדאי לנסות בעת ביקורכם:
- Lahmacun פיצה טורקית
- Yalanci Dolma עלי גפן ממולאים באורז
- Sigara Borek גבינת פטה מגולגלת במאפה פילו, מטוגנת בשמן עמוק
- Kofte קציצות כבש ועשב טחון
- Kleftiko טלה בתנור
- Meze מגוון של מנות ראשונות חמות וקרות
- Mousakka שכבות של תפוחי אדמה, בשר טחון וחצילים
- Shish Kebap כבש במרינדה על שיפוד
- Simit סוג של לחם טורקי, מעין חטיף
- Ayran משקה יוגורט טורקי מסורתי, צונן וטרי
קינוחים
הקינוחים ברובם מזרחיים ובדרך כלל מתוקים מאוד כמו; הלוקום הטורקי (Lokum) החלבה והבקלוואות.
ואיך אפשר לסיים ארוחה בלי קפה טורקי חזק? הסוד להכנת קפה טורקי מושלם הוא טחינת פולי הקפה לאבקה דקה מאוד ואז להרתיח על כיריים עם כמות קטנה של מים עם או בלי סוכר עד שנוצר קרום עבה בשולי הכוס וכשהקפה רותח – אז הוא מוכן (תמיד תזכרו לבקש לפני ההזמנה איך תרצו לשתות את הקפה שלכם).
הקפה הטורקי מוגש בכוסות קפה קטנות ב- 3 אופנים:
Ortah – קפה עם מעט סוכר
Shekerli – קפה מתוק מאוד
משקאות
מומלץ לשתות לפני כל ארוחה קוקטייל מצנן או ברנדי סוואר מקומי. יינות מיובאים, בירות ומשקאות חריפים זמינים באופן נרחב; הבירה המקומית המומלצת נקראת "Efes" והיא נחשבת לאיכותית מאוד. מבין היינות המקומיים, הפופולריים ביותר הם 'צ'נקאיה' (לבן) וקוואקליידר (אדום). בסיום הארוחה מומלץ ללגום כוסית של שרי מקומי או של יין קפריסאי מתוק וסמיך שמיוצר ליד לימסול, מזה אלפי שנים באותה הדרך. אם אתם חובבים משקאות בטעם אניס, אנו ממליצים לכם לקבל את פני השקיעה בטברנה ליד הים עם כוס אוזו בתוספת מים וקרח.
ומה עם מאכלי רחוב?
ברחוב הקפריסאי תוכלו למצוא את השוארמה בגרסה המקומית והטעימה להפליא (Gyros) – פיתה עטופה סביב פיסות בשר וירקות חתוכים.
שום ביקור בצפון קפריסין לא יהיה מושלם ללא טעימה מגבינת החלומי המקומית והמעולה; תוכלו לטעום מהגבינה הזו בגרסאות שונות לאורך כל שעות היום; צלויה בגריל, או מטוגנת בתור מנת פתיחה או כחלק מסלט, קלויה על פרוסת לחם, בתוך כיסוני בצק או בתוך פטריות ממולאות לו תמצאו אותה בחביתת הבוקר שלכם ואם כבר התמכרתם לטעמה המיוחד – אל תשכחו לקנות ממנה הביתה וממאכלים נוספים בעת ביקורכם באחד מהשווקים של צפון קפריסין.
מנות רבות משתנות מאזור לאזור ואלו הופכות את צפון קפריסין למקום מרתק שכדי לאכול בו. לכל מנה יש טעם ספציפי והיא משקפת היטב את האופי הקפריסאי!
שימו לב– מדיניות הטיפים: בחלק מהמסעדות המגישות מאכלים אירופאיים יוסיפו דמי שירות לחשבון הסופי, אך אם לא הוסף, מקובל להשאיר טיפ של 10%.