ערים מרכזיות

איתור חדר:

ניקוסיה

עיר הבירה בת אלף השנים בלב המדינה
ניקוסיה (לפקוסיה ביוונית) היא הבירה המחולקת היחידה בעולם. "הקו הירוק" מפריד בין הרפובליקה הקפריסאית, בעיקר יוונית, לבין החלק הצפוני שנכבש על ידי הטורקים ב- 1974 ובה מדינה עצמאית. העיר העתיקה של ניקוסיה מוקפת בחומות ונציאניות מסיביות. רחוב לדרה, במרכז הישן ו"מחסום המפורסם" שלו מאפשר לכולם מאז 2008 ללכת לחלק הצפוני של הבירה במהלך היום.
ניקוסיה, בירת קפריסין, שוכנת בחלק הצפון-מרכז של האי הים התיכוני. אוכלוסייתה מונה כ- 186,000 נפש. הוא מאכלס את משרדי הממשלה העיקריים, כמו גם את המטה של חברות מקומיות ובינלאומיות גדולות רבות. ארמון הנשיאות נמצא בניקוסיה המהווה מרכז מסחרי עמוס כיום. ניקוסיה היא מרכז סחר. תעשיות קלות מייצרות מכונות, טקסטיל, מוצרי טבק, כלי חרס ומוצרי עור. תיירות חשובה גם היא לעיר. ציוני דרך כוללים את כנסיית סנט סופיה – כיום מסגד – שהחלה את דרכה במאה ה -13, ואת החומות הוונציאניות מהמאה ה -15, שנבנו על ידי הוונציאנים כדי לעמוד בפלישה צפויה של הטורקים (1571). ניקוסיה היא גם המושב הארכי-biscopal של הכנסייה האוטונומית של קפריסין, המכונה לדרה בימי קדם, הוא הוזכר לראשונה במאה השביעית לפני הספירה. ניקוסיה נשלטה על ידי הביזנטים (330-1191), מלכי לוסיניאן (1192-1489), הוונציאנים (1489-1571), הטורקים (1571-1878) והבריטים עד 1960, אז הפכה קפריסין לרפובליקה עצמאית.
במהלך ההתפשטות הוונציאנית מזרחה בשנות ה -1500, ניקוסיה (לפקוסיה) התבצרה בחומות אבן מסיביות ושערים אדירים. שער פמגוסטה המפורסם עוד עדיין בימינו, ומגן בגאווה על העיר העתיקה מן העיר המודרנית המקיפה אותה. דרך השער שוכנת Laiki Geitonia, קטע ישן ששוחזר באהבה. הסתובבו ברחובות אבן צרים ובהם פרחים ארגמניים נופלים מעציצי חלונות וארומת דברי מאפה מסורתיים העוברים דרך פתחי דלת פתוחים.
חקרו חנויות תכשיטים ועבודות יד, סעדו בטברנות מקסימות, התפעלו מכנסיות בנות מאות שנים. השקועים בהיסטוריה ובאמנות ועשו את דרכיכם ישירות למוזיאון קפריסין, המחזיק את אוצרותיו היקרים של האי החל מהסעיפים הראשונים של התקופה הניאוליתית ועד לתקופה הרומית. במוזיאון הביזנטי, נתקל באוסף מסנוור של אייקונות נוצריים קדומים מתקופת הזהב של הים התיכון. האוסף הממלכתי של אמנות עכשווית נותן מבט חדש יותר, ומתמקד באמנים המודרניים של קפריסין, שחלקם זכו לתשומת לב בשוק הבינלאומי.
סגרו מעגל מלא בזמן ובקרו בסדנאות של מרכז מלאכת יד בקפריסין, שם מתורגלים כיום אומנויות מסורתיות באותה מידה שהיו בעידנים עברו. תוכלו להירגע וליהנות מארוחה קפריסאית מפוארת, המוטעמת על ידי אחד היינות המפורסמים של האי. מאוחר יותר, חיי הלילה קורצים ליד שער פמגוסטה, נותנים ביטוי לרוח החגיגה האגדית של הקפריסאים.

לימסול

חגיגה של חופים, מבצרים ופסטיבלים
לימסול (לימסול ביוונית), היא העיר השנייה בחשיבותה בקפריסין עם כ -230,000 תושבים. העיר ממוקמת על מפרץ אקרוטירי, בחופי האי. לימסול ממוקמת באופן אידיאלי, עם מרחק שווה בין שדות התעופה לרנקה ופאפוס (70 ק"מ). לימסול היא יעד תיירותי מרכזי והיא דינמית במיוחד עם הרבה פרויקטים חדשים בפיתוח. ההיסטוריה שלה לא ברורה, אך נראה שהיא גדלה בחשיבותה לאחר שקיעת הממלכות הקדומות של קוריון למערב ואמתוס למזרח.
כיום לימסול היא נמל מרכזי, מרכז מסחרי עמוס, ביתם של מאות חברות Offshore, ואתר תיירות פופולרי. ידוע בזכות אירוח ושירותים מעולים במלונות ובאווירה הקוסמופוליטית שלו, הוא צמח מאוד בעשר השנים האחרונות. ללימסוליאנים יש מוניטין של היותם האנשים החברותיים ביותר באי והעיירה היא המקום לחגיגות הקרנבל השנתיות ופסטיבל יין, המתקיים בכל ספטמבר.
ממוקם בליבה של רובע גידול היין, לימסול היא ביתם של היקבים העיקריים במדינה והיא מרכז חשוב בייצור פירות וירקות. תעשיות קטנות פורחות גם כאן בשתי אחוזות התעשייה הממוקמות משני צידי העיר. המבקרים עשויים להסתפק במה שנקרא "אזור התיירות" המשתרע לאורך כביש החוף מאמתוס עד הנמל העתיק, ולאזור הקניות העתיק סביב רחוב סנט אנדרו, אם כי יש הרבה מה לראות מחוץ לעיר. גבולות.
כיום נמשכת מסורת החגיגה והאירוח בעיירת חוף תוססת זו. בחודש פברואר לפני הצום, חובשי רעולי פנים פולשים לרחוב עם מוסיקה, מצעדים וריקודים לקראת קרנבל. בספטמבר פסטיבל היין מתפוצץ בעיר במשך שבוע. ובכל לילה אנשים במסעדות, בתי קפה ומועדוני לילה חוגגים אירועים חשובים וטריוויאליים, החל מזכייה בכדורגל לרומנטיקה פתאומית ועד לעוד שקיעה מדהימה בסוף היום.
תוכלו לחקור את טירת לימסול, המכילה את מוזיאון ימי הביניים של קפריסין, או את המוזיאון לאמנות עממית, השוכן בבית אחוזה ישן. צאו לעשרה קילומטרים של חופים יפהפיים, המכונים בוודאי הריביירה הקפריסאית. טיילו בטיילת הים או בקרו בגנים העירוניים השופעים. על כביש החוף מזרחה, ממש אחרי המלונות המפוארים, תמצאו את אמאתוס, אחת מממלכות העיר העתיקה של קפריסין. ראו את ההריסות וטבלו ליד אתר הנמל העתיק.
14 ק"מ מערבית ללימסול שוכנת טירת קולוסי, מבצר מימי הביניים שקירותיו מכילים לא רק מגדל מרשים ומקומות מגורים מסביב, אלא גם מפעל עתיק לסוכר. רק 19 ק"מ מערבית לעיר, בקרו באתר הארכיאולוגי Kourion, ממלכת עיר עתיקה, בה תוכלו לקחת הצגה או קונצרט בתיאטרון היווני-רומאי העתיק, המשקיף על הים התיכון הכחול. ועוד קצת, לחקור אוצר של אתרים יוונים ורומיים, כמו מקדש אפולו.

לרנקה

השער לאי ונקודת הכניסה להרפתקה
לרנקה נמצאת במיקום של אחת הממלכות העתיקות החשובות ביותר בקפריסין, קיטיון. זו עירו של הפילוסוף הגדול זנון, מייסד הסטואיות, וקידמה את פניו של לזרוס הקדוש, שחי שם 30 שנה לאחר תחייתו. לכן כנסיית סנט לזרוס היא אחת המונומנטים היקרים ביותר של האי. לרנקה הוא אתר נופש מהנה על חוף הים שיש בו טיילת דקלים לאורך החוף, מרינה מודרנית, רובע טורקי עתיק. עבור צוללנים, הריסותיו של ספינת הזנוביה שוכן כאן בתחתית המפרץ, ומדורגת בעשירייה הראשונה בין אתרי ההריסות הטובים בעולם על ידי הטיימס!
לרנקה עשויה להעניק למבקרים את התרשמותם הראשוני מקפריסין מכיוון שנמל התעופה הבינלאומי הגדול ביותר באי נמצא כאן. היא פרחה כאתר תיירותי בעשר השנים האחרונות והיא העיר השלישית בגודלה בקפריסין, אם כי עם כ -64,000 תושבים היא קטנה בהרבה מניקוסיה ולימסול. רוב החלק הצפוני של העיר ניצב באתר קיטיון העתיק שאחד מבניו המהוללים היה הפילוסוף זינו (335-263 לפנה"ס).
לכאן מגיעות יאכטות וכלי שייט מרחבי הגלובוס, ולאורך הנמל נמצאת טיילת מעוטרת בדקלים. בין מסעות קניות לבוטיקים של קליפורניה הבינלאומית של לרנקה, בתי קפה מזמינים מציעים מקומות מנוחה מוצלים ונופים מרהיבים של הים התיכון. בסופו של הטיילת ישנו אתר מדהים, מוזיאון ימי הביניים לרנקה, השוכן במבצר מהמאה ה -17.
במקור העיר נקראה קיטיון בעת העתיקה, לרנקה הגיע לשיא פריחה כמרכז מסחרי במאה ה-18 כאשר הקונסוליות הוקמו כאן. אחת הערים העתיקות ביותר, המאוכלסות ללא הרף בעולם, לרנקה שופעת מראות. בקרבת מקום נמצאת אמת מים מהמאה ה -18 ושני מוזיאונים נפלאים – המוזיאון הארכיאולוגי של מחוז לרנקה ומוזיאון קרן פיירידים. שניהם מכילים דוגמאות יוצאות דופן של אמנות ים תיכונית.
עשו את דרככם צפונה מהמצודה, לכיוון מרכז העיר, ותגיעו לאחד האתרים היקרים ביותר של לרנקה והאי – כנסיית סנט לזרוס. לאחר תחייתו מהמתים על ידי ישו, בחר לזרוס לחיות את חייו "השניים" כבישוף קפריסין. הוא נקבר לכאורה בקריפטה מתחת למזבח הראשי.
יוצאים מלרנקה לכיוון לימסול ועוצרים ליד הכפר הקסום לפקארה. אין ספק שאתם, כמו ליאונרדו דה וינצ'י חמש מאות לפניכם, תתפתו לתחרה המעולה של לפקרה בעבודת יד.

פאפוס

ביתם של אפרודיטה, אדוניס, דיוניסוס ובני מזל אחרים
עיירת נמל קטנה ומקסימה הממוקמת על חופו המערבי של האי. במהלך כמה מאות שנים של התקופה העתיקה היא הייתה בירת קפריסין. כיום, פאפוס נמצא ברשימה הרשמית של אוצרות התרבות והטבע העולמיים של אונסק"ו והעיר זכתה בפרס של אחת מערי התרבות האירופיות לשנת 2017.
פאפוס הופכת במהירות לאתר הנופש הפופולרי ביותר בקפריסין. הנמל הקטן והציורי הוא מקום מפגש / אוכל פופולרי, ובנוסף, פאפוס מעניין במיוחד עבור אלו הדואגים להיסטוריה וארכיאולוגיה. האוכלוסייה מונה כ- 40,000 תושבים. העובדה שנמל התעופה הבינלאומי השני של קפריסין ממוקם בקרבת מקום לא שינתה דבר לגבי עיירת החוף המנומנמת הזו.
קרוב למסעדות שעל שפת המים בנמל שוכן מבצר פאפוס. הוא נבנה על ידי העות'מאנים בשנת 1592 באתר של טירה מימי הביניים שהושמדה קודם לכן. בפנים ישנם חדרים ששימשו בעבר כצינוק ואילו החדר הראשי משמש מדי פעם לתערוכות. מהגג נשקף נוף נאה של הנמל והנופים שמסביב.
הדבר שאסור לפספס בפאפוס הוא בית האל הקדום דיוניסוס. וילה רומאית מהמאה השלישית התגלתה בשנת 1962 והיא נקראת על שם אחד הפסיפסים המתארים את דיוניסוס, אלוהי היין. הפסיפסים מוגנים כעת על ידי מבנה עץ עם שבילים המאפשרים למבקרים לצפות בקלות.
נראה כי נוכחותה של אפרודיטה משכה אלוהויות אחרות וגם בני תמותה בולטים. בחפירות נחשפו הפסיפסים המרהיבים של המאה השלישית – המאה החמישית של בתי דיוניסוס, אורפיאוס ואיון, והווילה של תזאוס – קבורים במשך שש עשרה מאות שנים ובכל אלו שלמים להפליא. חן הקוים ועדינות הצבע שלהם בוודאי יעורר רגשות אצל הרואים אותם. כמו כן, באזור זה נמצא תיאטרון אודאון, מבנה אבן שעדיין שימש כפי שהיה בימי קדם לקונצרטים, הצגות ומשחקים בחיק הטבע. פלא קטן אם כן, כי כל העיר פאפוס נכללת ברשימה הרשמית של אונסק"ו של אוצרות תרבות וטבע של המורשת העולמית.
מה שהיה בעבר פוליס ולאצי, מרחצאות אפרודיטה סיפקו לוותיקים תפאורה דרמטית לרחצה בחוץ. פונטנה אמורוזה, או מזרקת האהבה, עדיין מבעבע בקרבת מקום. האם זה פשוט מים … או שיקוי האהבה האגדי של אפרודיטה? תקופות מאוחרות יותר של ההיסטוריה הותירו גם את עקבותיהן. קברי המלכים, בקאטו פאפוס, הוא מבנה מונומנטלי שנחצב בסלע טהור שקמרונותיו החזיקו את קבריהם של אצילי תקופת תלמי. בקרבת מקום, עמוד האבן בו היה סנט פול, על פי המסורת, קשור והוכה על כך שהוא מטיף את הנצרות. מנזר כריסורוגיאטיסה נוסד במאה ה -12 לספירה ומוקדש ל"גבירתנו של רימון הזהב ". המנזר הסמוך אגיוס נופיטוס מכיל כמה מציורי הקיר והסמלים הביזנטיים המשובחים בעולם, כמו גם מוזיאון ביזנטי מעניין.
התגליות הארכיאולוגיות באזור פאפוס הן מתמשכות, מה שהופך אותו לגולת הכותרת לאלה המתחקים אחר שורשי הציוויליזציה בקפריסין. לקבלת הצצה לחפצים ויצירות המופת שנמצאות באזור, בקרו במוזיאון הארכיאולוגי המחוזי.
כשחוזרים למאה ה -20, תוכלו ליהנות ממשקה צונן, מקפה קפריסאי מהביל או מארוחה של פירות ים שזה עתה נלכדו באחת הטברנות המנקדות את נמל הציורי בעיירה פאפוס. מלונות לכל טעם ותקציב יכולים להיות מוגבלים בעיר ובסביבה. השתמשו בהם כבסיס הבית שלכם לגילוי אזור עשיר זה.

דילוג לתוכן